Welcome, Гост
Потребител: Парола: Запомни ме
Домашен Кулинар - от всичко по малко

ТЕМА: Питки

Питки 26 Ное 2012 11:27 #381

  • daredevil
  • daredevil's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Публикации: 168
  • Получени благодарности: 36
  • Karma: 6
Питка-слънце



This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.



Необходими продукти:
1 яйце
малко олио
сол
1 кубче мая
300 мл. хладка вода
брашно, колкото поеме




Начин на приготвяне:

Кубчето мая разтваряме в хладка вода, добавяме белтъкът на яйцето, щипка сол, 2-3 с.л. олио и добавяме постепенно по малко брашно. Замесваме до меко тесто - важно е да не прекалим с месенето, Трябва да се спре добавянето на брашно, точно когато спре да лепне тестото.
Оставяме да втаса на топка, като отгоре намазваме с олио, за да не хваща коричка.
Когато втаса, оформяме по желание. Вариантите са разнообразни и много.
След като изпълни тавата, намазваме с оставения жълтък, поръсваме по желание със сусам и печем в предварително загрята фурна до готовност.

Готовата питка се изкарва от фурната, напръсква се с малко вода, завива се с кърпа и се оставя да изстине.

ДОБЪР АПЕТИТ!
Най-същественото е невидимо за очите, най-значимото е видимо само със сърцето.
Последна редакция: 30 Ное 2012 18:39 от daredevil.
The administrator has disabled public write access.

Re: Питки 26 Ное 2012 11:34 #383

  • daredevil
  • daredevil's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Публикации: 168
  • Получени благодарности: 36
  • Karma: 6
Друго мое предложение.............вкусно B)
This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.


Необходими продукти:
1 яйце
малко олио
сол
1 кубче мая
300 мл. хладка вода
брашно, колкото поеме




Начин на приготвяне:

Кубчето мая разтваряме в хладка вода, добавяме белтъкът на яйцето, щипка сол, 2-3 с.л. олио и добавяме постепенно по малко брашно. Замесваме до меко тесто - важно е да не прекалим с месенето, Трябва да се спре добавянето на брашно, точно когато спре да лепне тестото.
Оставяме да втаса на топка, като отгоре намазваме с олио, за да не хваща коричка.

This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.


Когато втаса, правим четен брой еднакви по размер топки и оставяме да се отпуснат, да втасат още веднъж.

This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.


Разточваме във форма на елипса две топчета, намазваме първото с олио или маргарин и поръсваме с натрошено сирене, слагаме отгоре втората разточена елипса и мажем отново със маргарин и поръсваме със сирене. Навиват се на руло на късата страна и се срязват на две по средата. Обръща се като розичка и се наеждат в тавата на разстояние едно от друго.
Така оформяме всички топчета...

This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.



След като изпълни тавата, намазваме с оставения жълтък, поръсваме по желание със сусам и печем в предварително загрята фурна до готовност.


This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.




Готовата питка се изкарва от фурната, напръсква се с малко вода, завива се с кърпа и се оставя да изстине.

Ето я - излиза от фурната..........

This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.



ДОБЪР АПЕТИТ!
Най-същественото е невидимо за очите, най-значимото е видимо само със сърцето.
Последна редакция: 30 Ное 2012 18:46 от daredevil.
The administrator has disabled public write access.

Re: Питки 26 Ное 2012 11:34 #384

  • daredevil
  • daredevil's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Публикации: 168
  • Получени благодарности: 36
  • Karma: 6
Козунак.........за Великден или без повод :blush:

This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.


Необходими продукти:





Начин на приготвяне:
Най-същественото е невидимо за очите, най-значимото е видимо само със сърцето.
Последна редакция: 26 Ное 2012 11:38 от admin.
The administrator has disabled public write access.