Welcome, Гост
Потребител: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Как се гледа бамбук

Как се гледа бамбук 19 Ное 2013 09:49 #856

  • admin
  • admin's Avatar
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Публикации: 633
  • Получени благодарности: 36
  • Karma: 4
През лятото растението се нуждае от много вода и е добре да бъде поливано два пъти в седмицата.Ако обичате стайните цветя, но нямате необходимите познания и време, за да се грижите за тях, то бамбукът на щастието е идеален за вас.
С оригиналния си външен вид „щастливото“ растение освежава интериора, а символиката, която носи, го прави предпочитан талисман за дома.

Бамбукът представлява многогодишно растение, отнасящо се към семейството на тревите. Той може да е тревовиден или дървовиден, но култивираните и предлагани на пазара видове, са от втората група. Стъблата му са кухи и възлести, а тесните му линейни листа са с дължина около 10 см.

Къде бамбукът се чувства най-добре
Бамбукът на щастието се чувства отлично в кухнята, хола, офиса, но най-много обича да стои в банята, тъй като там влажността е по-висока. Трябва да знаете, че листата на това растение са слабо токсични, затова ако имате домашни любимци или малки деца, по-добре поставете цветето на високо. Помнете, че бамбукът на щастието се развива бавно и не дава бързи резултати.

Каква температура е нужна за бамбука
Щастливият бамбук не издържа на студено и предпочита температура между 20 и 25 градуса. Може да вирее както в съд с вода, така и посаден в саксия.

През лятото растението се нуждае от много вода и е добре да бъде поливано два пъти в седмицата. През зимата се полива по-малко и то само когато повърхността на почвата е суха. В периода на растеж, от април до август, бамбука се подхранва на всеки 2 седмици със специални комплексни добавки за стайни растения, в противен случай листата пожълтяват. През пролетта бамбукът трябва да пресади.

Бамбукът все още рядко се среща в стайни композиции, но в оранжериите е силно разпространено. Обича да е на светли, прохладни и добре осветени помещения. Нуждае се преди всичко от висока влажност на въздуха, поради което най-подходящи за отглеждане са влажните помещения. През летните месеци може да се държи навън, но още преди есенните мъгли трябва да се внесе на топло. През зимата температурата на стаята не трябва да пада под 16-17* C.

Как се размножава бамбукът
Размножаването се извършва чрез разделяне на коренови издънки, но има и такива, които цъфтят и плодоносят. Подходящият сезон за засаждането на бамбука е пролетта. За да го засадите в домашна обстановка, вземете широка саксия и разделете храста. Вкоренете го леко във влажна почва. Добре е почвата да е тежка и хранителна - 2 части глинесто-чимова, 1 част листна, 1 част прегорял тор, 1 част торфена и 1 част пясък.
Съдът, в който се сади да е просторен.

За да не пожълтее вашият бамбук
За да не пожълтее вашият бамбук, не го излагайте на пряка слънчева светлина и внимавайте водата да не е силно хлорирана или с високо съдържание на флуор. В такъв случай преди да полеете цветето, остави водата едно денонощие да престои в отворен съд.

www.zajenata.bg
БОРБАТА на човек е борба за място:
място в природата,място в обществото,
място в сърцeто и паметта на другите !!!
Последна редакция: 19 Ное 2013 10:15 от admin.
The administrator has disabled public write access.