Библиотека

 

 

s

Благодарността
Начин на живот

Луиз Хей и приятели

Издател: ИК "Кибеа"

 

РЕЗЮМЕ

Дълбоко в центъра на същността ми има безкраен източник на благодарност. Сега позволявам на тази благодарност да изпълни сърцето ми, тялото ми, ума ми, съзнанието ми, цялото ми същество. Тази благодарност се излъчва от мен във всички посоки, докосва всичко в моя свят и се връща при мен с още неща, за които да съм благодарна. Колкото по-благодарна се чувствам, толкова по-ясно съзнавам, че запасът е неизчерпаем. Благодарността ми помага да се чувствам добре, тя е проявление на вътрешната ми радост.

Тя е топло усещане в живота ми.


 s

Излекувай тялото си
Мисловните модели, причиняващи заболяванията на тялото и психологическите техники за тяхното изцеление

Луиз Хей

Издател: ИК "Кибеа"РЕЗЮМЕ

ЛУИЗ ХЕЙ е водеща фигура в движението Нова Епоха, световноизвестна като един от големите духовни лечители на нашето време. Прекарала тежко детство и пълен с перипетии живот, съдбата й е пример за това,че и най-тежката трагедия може да има щастлив обрат.Изключителните и прозрения за връзката между мисловната дейност и заболяванията на тялото са резултат не само от натрупана информация от първа ръка, но и от личен опит - тя успява да се излекува от рак в последния „нелечим" стадий на болестта.Оригиналната си система за диагностика и лечение тя представя в първата си книга „Излекувай тялото си" (1982), която й спечелва известност в САЩ и по света. „ИЗЛЕКУВАЙ ТЯЛОТО СИ" събужда способността ни да съдействаме на процеса на изцеление, показва ни как да бъдем цялостни и здрави и да поддържаме баланса между тяло, ум и дух.

s

Излекувай живота си
Да се освободим от миналото и да простим - 
пътят на изцелението

Луиз Хей

Издател: ИК "Кибеа"


РЕЗЮМЕ

Практически наръчник за отстраняване на психическите причини за заболяванията проверен от милиони хора по света. 

Профилактика на душата или хигиена на мисленето.

Страхът, чувството за вина и гневът - най-опасните отрови

Любовта към себе си - чудодейният балсам 

d

Живот!
По пътя на изцелението

Луиз Хей

Издател: ИК "Кибеа"

РЕЗЮМЕ

В книгата се разглеждат основните житейски теми: личните взаимоотношения, професионалните занимания, духовността, остаряването, срещата със смъртта и проблемите, страховете и предизвикателствата, свързани с тях… 

Излекувай душата си

Луиз Хей

Издател: ИК "Кибеа"


РЕЗЮМЕ

Повeчeто хоpа cмятат, чe за да ce оcвободят от cтаpитe, дълбоко вкоpeнeни в cъзнаниeто им миcловни модeли, тpябва наиcтина здpаво да pаботят. He вяpвам, чe вътpeшната пpомяна тpябва да бъдe тpудна и болeзнeна, нито чe ce поcтига c тeжък изтощитeлeн тpуд. B тази книга нe ви пpeдлагам уcилeна pабота, а eдно забавно пътуванe във вашия cобcтвeн cвят.

Затова я поcвeщавам на авантюpиcтичния дух във ваc. Bиe cтe на пpага на eдно голямо пpиключeниe, а нагpадата за издъpжалитe e иcтинcко cъкpовищe. За да доcтигнeтe до нeго, тpябва да откpиeтe и да ce оcвободитe от вceки cтаp, нeгативeн миcловeн модeл.

Hамepeтe cъкpовищeто, коeто e cкpито във ваc. Поcтигнeтe добpо здpавe и cамочувcтвиe. Изпълнeтe живота cи c любов и pаботeтe за cвободата cи. Bиe я заcлужаватe. Aз щe ви помогна да я поcтигнeтe.

Heка cложим началото на пътя към вътpeшното ви изцeлeниe ceга. Лeкувайки ceбe cи, виe допpинаcятe за изцeлeниeто на цялата планeта.

Луиз Хей 

Цветове на Щастието и числа на късмета

Луиз Хей

Издател: ИК "Кибеа"


РЕЗЮМЕ

Всеки си има свое трептене според личните си числа и цветове, които ще можете да определите стъпка по стъпка с помощта на книгата. Някои лични числа – като датата на раждане – са непроменливи. Някои лични цветове пък се променят в зависимост от календарната дата. Ето защо е важно съзнателно да се обграждаме с личните си цветове – за да трептим в съзвучие с Вселената.

Когато откриете кой цвят отговаря на характерното за вас трептене, ще бъдете в единение със себе си и света, в покой със съвестта си и ще се движите винаги в правилната посока по предначертания за вас житейски път. Числата и цветовете са полезни при вземането на решения и защитаването на позиции. Те са в основата на нашите утвърждения и изявления за самите нас. 
d

Промени живота си!
365 вдъхновяващи мисли

Луиз Хей

Издател: ИК "Слънце"

 


РЕЗЮМЕ

С прекрасните си илюстрации, внушаващи спокойствие и хармония, и с вдъхновяващите мисли за всеки ден от годината, тази малка книжка е подарък за всеки, който иска да изпълни живота си с щастие и удовлетворение.Известната в цял свят авторка на книги за самопомощ и духовно усъвършенстване - Луиз Хей, отново поднася на читателите късчета мъдрост от своята житейска философия. В основата й е убеждението, че положителните мисли, думи и емоции имат неподозирано въздействие върху живота на човек. Те притежават магическата способност да го преобразят в посоката, която самият човек желае. Сега тази книжка показва на всички как да постигнат това. Авторката предлага на читателите изпитани положителни твърдения за всеки ден от годината, които ще им помогнат да възвърнат вярата в своите възможности и да осъзнаят, че човек сам държи ключа към промяната в своя собствен свят.Общото е, че всички са изградени върху твърдото убеждение, че любовта във всичките й форми и най-вече към самия себе си е единственото, което ни е необходимо, за да постигнем пълното богатство на живота.

f

Радвай се на живота!
Положителни  мисли за всеки ден

Луиз Хей и приятели

Издател: ИК "Слънце"

 


РЕЗЮМЕ

Луиз Хей, заедно с едни от най-известните автори на книги за самопознание - Уейн Дайър, Дийпак Чопра, Сузи Орман, Джон Грей, Кристиан Нортръп и други, ви подаряват тази малка книжка, събрала житейски мъдрости за щастието, любовта, хармонията и смисъла на живота.

 „Излекувай живота си",„Излекувай тялото си" и „Вярвай в себе си". Са преведени на 29 езика в 35 страни. Повече от 25 години

f

Силата
е в теб

Луиз Хей

Издател: ИК "Кибеа"


РЕЗЮМЕ

Продължение на световния бестселър"Излекувай живота си"

 

Луйз Хей спечелва огромната си и заслужена популярност със своя кураж. Много преди всички други тя проявява достатъчно смелост да заяви, че нито една болест не е непреодолима, защото разполагаме с безпределна способност да черпим от своите вътрешни запаси, за да излекуваме живота си. Медицинската наука започва да птвърждава нейните интуитивни схващания за сиалата на изцелението, които тя излага по прекрасен начин в новата си книга. 

 

g

Мисли от сърцето
Свободата да бъдеш себе си

Луиз Хей

Издател: ИК "Слънце"


РЕЗЮМЕ

Имаме толкова много любов в този свят и тъй много обич в сърцата си, а понякога забравяме това. Мислим си, че не е достатъчна или пък, че е твърде малко. Така че таим в себе си онова, което чувстваме или се боим да се освободим от него. Страхуваме се да му дадем израз. Но онези от нас, които желаят да се учат, осъзнават, че колкото повече любов си позволим да изпратим на света, толкова повече извира у нас и я получаваме изобилно. Тя е безкрайна и неподвластна на времето... 

 

d

Вярвай в себе си
Уверените жени могат всичко

Луиз Хей

Издател: ИК "Слънце"


РЕЗЮМЕ

Вдъхновяваща и проникновена, новата книга на Луиз Хей е побрала мъдростта и опита на една от най-ярките представителки на движението за себепознание и самопомощ. Нейните послания за обич, вяра и кураж ще помогнат на всяка жена да преобрази живота си и да осъществи пълноценно духовния си потенциал.

Всяка глава разглежда важни теми от света на съвременната жена като взаимоотношенията с противоположния пол, майчинството, женското здраве и сексуалност, финансовата сигурност, различните житейски етапи. Авторката разкрива силата на позитивното мислене, което е ключът към постигането на богатството и пълнотата на Живота. Многобройните положителни мисли за всекидневна медитация и самоусъвършенстване помагат за развиване на умението да се грижим за своята душевна хармония и благополучие.

"Вярвай в себе си! Уверените жени могат всичко" бележи дългоочакваното завръщане на Луиз Хей сред българските читатели. Книгата съдържа есенцията на житейската философия и духовните уроци на авторката, но този път, отправени специално като жест на обич и грижа към всяка жена. 

 

Положителни мисли за всеки ден:
365 утвърждения

Луиз Хей 

Издател: ИК "Кибеа"


 

 

РЕЗЮМЕ

Тази малка книга съдържа положителни мисли, които ще ви разкрият, че вашата сила е винаги в настоящия момент и там посявате семената на мислите, които ще създадат нови преживявания. Вие сте разкрепостени, защото можете да избирате нови идеи и нови начини на мислене. Вашето бъдеще може винаги да бъде по положително, по-приятно и по-щастливо.

Мислете как бихтге искали да живеете и какво бихте искали да постигнете? Всеки ден ще насочвам размишленията ви към положителните начини да осъществиет тези цели. Докато четете тази книга, ще забележите, че привиквате да разсъждавате по нов начин, който ще ви служи до края на живота.

Луиз Хей

Вътрешна Мъдрост
Медитации за сърцето и душата

Луиз Хей

Издател: ИК "Кибеа"


РЕЗЮМЕ

Нека тази книга ви помогне да намерите онази частица от себе си, чрез която ще усетите собствената си стойност, малката частица, която представлява чиста любов и одобрение на собствената ви личност.

Това е просвещението на Луиз Хей в „Излекувай живота си“. Преди близо 15 години ИК „Кибеа“ предложи този международен бестселър на българските читатели и оттогава публикува още редица ценни творби на всепризнатата духовна учителка.

Сега пред вас е „Вътрешна мъдрост“, която също е откриване – или преоткриване – на частица от себе си. Книгата си поставя за цел да ви помогне да се свържете със скритата във вас мъдрост, за да разбирате живота по-дълбоко. Според авторката

най-добре е сутрин да отваряте книгата на случайна страница – така попадате на медитация, която е съвършеното послание за деня.

Всеки, който търси светлината на духа, може да почерпи от бистрия извор на Луиз Хей, за да открие и използва собствения си творчески потенциал и да живее по-ведро и по-пълноценно. 

Повярай в себе си !
+ CD

Луиз Хей

Издател: ИК "Кибеа"


РЕЗЮМЕ

Днес е нов ден. Днес полагате началото на своя нов щастлив и пълноценен живот. Днес отваряте границите на съзнанието си. Днес ще научите тайната на живота. Можете да го промените, можете да го направите по-добър. Инструментите за промяната са у вас. Това са вашите мисли и утвърждения.

В тази книга ще ви запозная с ползата от позитивните утвърждения и ще ви науча как да ги използвате, за да подобрите живота си. Утвърждениe е всичко, което казвате или мислите. Много от казаните и мислени от нас неща имат негативен характер и им липсва градивна сила. Ако искаме да променим живота си, е добре да се научим да говорим и мислим позитивно, необходимо е да повярваме в себе си! - Луиз Хей 

 

 

  

Обичай тялото си!
Послания за здраво тяло

Луиз Хей

Издател: ИК "Кибеа"


РЕЗЮМЕ

Ако очакваме да станем съвършени, без да обикнем себе си, ще пропилеем целия си живот. Трябва да се гордеем със себе си и да приемем факта, че ние вече сме съвършени – тук и сега.

Любовта към нас самите е ключовият елемент на доброто здраве. Тя създава себеизразяването и позволява на всички ни да се изявяваме творчески по дълбоко удовлетворяващи ни начини. Любовта към себе си и към живота ни свързва с преуспяването на Вселената.

Докато обичаме и одобряваме себе си и другите, животът ни става все по-добър.

Още през 70-те години на 20 век, много преди да стане модерно да говорим за връзката между духа и тялото и преди т. нар. “книги за самопомощ” да заемат огромен пазарен дял в световен мащаб, Луиз Хей разкрива пред своите читатели силата на позитивното мислене и ги учи как да получат най-доброто от живота, било то по отношение на любовта, семейството, здравето, професионалната реализация или контактите с хората около тях.

Вдъхновяваща и проникновена, новата книга на Луиз Хей е побрала мъдростта и опита на своята авторка. Посланията на Хей за обич, вяра и кураж ще помогнат на всяка жена да преобрази живота си и да осъществи пълноценно духовния си потенциал.

Позитивните послания на Луиз Хей са фокусирани върху различните части от тялото. Тези мисли имат за цел да ни помогнат да обикнем и приемем себе си такива, каквито сме, за да постигнем душевна хармония, благополучие и здраво тяло.

Тази книга ще ни научи да гледаме на тялото си като на скъпоценен храм. Като всичко останало в живота, тялото е огледало на съкровените мисли и убеждения. Клетките в него откликват на всяка мисъл, която минава през ума и на всяка изречена дума. Позитивните послания ще ни помогнат да разберем, че ако искаме да живеем дълго и да се чувстваме удовлетворени, трябва да се грижим за себе си и да се обичаме. 

 

Медитации
За изцеление на живота

Луиз Хей

Издател: ИК "Кибеа"


РЕЗЮМЕ

Още едно страхотно изживяване от Луиз Хей.

Практически наръчник за отстраняване на психическите причини за заболяванията проверен от милиони хора по света

Профилактика на душата или хигиена на мисленето

Любовта към себе си - чудодейният балсам Мисли от сърцето
При изворите на мъдростта

Луиз Хей 

Издател: ИК "Кибеа"

 


РЕЗЮМЕ

Още едно страхотно изживяване от Луиз Хей.

Профилактика на душата или хигиена на мисленето

Страхът, чувството за вина и гневът - най-опасните отрови

Любовта към себе си - чудодейният балсам